Mire jó a pálmaszirup vagy pálmafa szirup?

Fogyj, tisztulj, töltődj fel!

A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet. A pálmafa szirup azonban nem csak finom, de egészséges is, segítségével megszabadíthatjuk a szervezetet a káros méreganyagoktól!

De mi is az a pálmaszirup / pálmafa szirup?

A trópusi vidékeken növekvő néhány száz különböző pálmafaj között van három, amely különösen hasznos az emberek számára: a kókusz-, az olaj-, és a cukorpálma. Pálmaszirup több pálmafajtából is nyerhető. A pálma virágzásban lévő termő hajtásait minden nap egy kissé visszavágják. Így a fa legértékesebb nedvét gyűjtik össze, azt, amiből a gyümölcs fejlődne. A hajtások tövéből az édes nedv nagy, üreges bambuszhengerekbe csorog. A masszát ezután nagy tartályokba töltik, amit nyílt tűzön melegítenek fel. A víz ekkor elpárolog, és szilárd cukor marad vissza.


A pálmafa szirup egészségesebb a cukornál

A pálma- és cukorszirupot a helyi lakosság különlegességnek tartja és finomabb íze miatt jobban kedveli a fehér cukornál. Vizsgálatok azt mutatják, hogy a pálmacukor roppant gazdag ásványi anyagokban és lényegesen jobb, mint a finomított fehér cukor. Ezek a különleges összetevők még csak most kezdenek, mint egészséges cukorhelyettesítők, elterjedni a köztudatban. Legnagyobb előnyük, hogy alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkeznek, és a vércukorszintet sem emelik meg annyira, mint finomított fehér cukor rokonuk.

Létfontosságú ásványi anyagok

Hazájában a Kanári szigeteken a pálmafa szirupot 500 éve a tradicionális orvoslás részeként is fogyasztják. A pálmaszirup nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és kalciumot, melyre a szervezet sejtjeinek óriási szüksége van. Tanulmányok szerint, azok az emberek, akik sok káliumot fogyasztanak, vérnyomáscsökkenést tapasztaltak, akkor is, ha a sóbevitel továbbra is magas volt. Mindez hozzájárult, ahhoz, hogy csökkentsék a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Méregtelenítéshez is kiváló

Kifejezetten kedvező tulajdonságai miatt a pálmafa szirup alapja lehet méregtelenítő kúráknak. A pálmaszirup előnye, hogy könnyen lebontható gyümölcscukrokat tartalmaz, épp ezért táplál a méregtelenítő folyamatok alatt. Mindez azért fontos, mert amennyiben méregtelenítés során hanyagoljuk a szilárd táplálékot, a pálmaszirup segít biztosítani a megfelelő energiát. Juharsziruppal kombinálva könnyen felszívódik, csak kis mennyiségben tartalmaz fehérjét, aminek köszönhetően segíti a kiválasztási folyamatokat. A pálmafa szirup így a méregtelenítés során folyékony táplálékként szolgál a szervezetnek, így nem éhezünk, szervezetünk a létfontosságú ásványi anyagokat is megkapja.

A Neera szirup 5-féle pálmaszirupot is tartalmaz

A Neera szirup több különböző délkelet-ázsiai pálmafaj nedvét ötvözi, köztük a kókusz-, az őserdei Arenga, a Kitul, a mocsárvidékeken honos Nipah, és a Sri Lanka-i Palmyra pálmáét. A Madal Bal csak kis családi gazdaságokból származó pálmaszirupot használ. Ez költségesebb, mint a nagybani ültetvényes, de jó minőségű bioszirupot biztosít, ami a kúrához szükséges és elengedhetetlen.

 

Bővebben a Neera pálma- és juharfaszirupról

 

Vissza az Egészség hírek főoldalra>>

 

Naturpiac üzletek>>

Aktuális akció>>