Nopal kaktuszpor

A Nopal fügekaktuszként is ismert, és számos kedvező hatása van. A Nopal különösen gazdag élelmi rostokban (100g Nopal = 50g rost). Segíti az emésztést és a bélműködést, ajánljuk a belek tisztítására, a szorulás megszüntetésére. Pozitív hatást gyakorol a vércukor és a koleszterin anyagcserére. Hatékony a felesleges zsírok, szénhidrátok, mérgek és savak megkötésére. Támogatja a fogyást és a méregtelenítést. Ételekhez adva növeli azok rosttartalmát és csökkenti glikémiás indexét. Ajánljuk másnaposság tüneteinek enyhítésére, aranyér panaszok csökkentésére, és segítség sportolóknak is.

 

Szakértő válaszol – gyakran feltett kérdések

A Nopallal tényleg lehet fogyni?
A megfelelő mennyiségű és minőségű rostbevitel az egyik alapfeltétele a testtömegcsökkentés étrendi kezelésének. Emellett azonban az étrend számos más elemére és a rendszeres testmozgásra is figyelni kell, önmagában a rost nem megoldás, de mindenképpen fontos!

Milyen hatással van a Nopal a szervezetre?
A Nopal lényege, hogy növeli az étrend rosttartalmát, ezáltal segíti az emésztést, gyorsítja a salakanyagok kiürülését, valamint számos méreganyagot megköt a szervezetben. Fogyókúrában is nagy segítség, ha az étrend rosttartalma megfelelő, valamint számos egyéb betegség is megelőzhető a megfelelő rostbevitellel, pl. a béldaganatok, magas koleszterinszint stb. A megfelelő rostbevitel a cukoranyagcserére is jótékony hatással van.

Azt írják, hogy a Nopal segít a vércukorszint szabályozásában. Ez hogyan működik?
A Nopal egy nagy rosttartalmú készítmény. Ennek köszönhetően lassítja és mérsékli az étkezések utáni vércukorszint-emelkedést, az által, hogy a bélben történő felszívódást elhúzódóvá teszi. Olyan élelmi anyagok vércukorszint-emelő hatását is csökkenti a nagy rosttartalom végett, amik gyorsan emelnék meg a vércukorszintet. Természetesen ez nem helyettesíti pl. a cukorbetegség diétás kezelését.

A Nopal segíti a belek tisztulását?
A Nopal fogyasztása – nagy rosttartalmánál fogva – hozzájárul a szervezet méregtelenítő folyamatainak erősítéséhez, valamint számos káros anyagot közvetlenül megköt a bélben. Növeli a széklet tömegét is, ezért hozzájárul a megfelelő bélműködéshez, a belek teljes kiürüléséhez.

Milyen hatással van a Nopal az emésztésre?
A Nopal fokozza a teltségérzetet, elhúzódóvá és egyenletessé teszi a szénhidrátok felszívódását, csökkenti a koleszterin visszajutását a bélből a keringésbe, ezáltal jótékonyan hat az emésztésre. Növeli a széklet tömegét és csökkenti a béltartalom áthaladási idejét, így könnyítve az emésztést.

Gyomorpanaszok során segíthet a Nopal?
Bizonyos gyomorpanasz esetén jótékony hatású lehet egy nagy rosttartalmú készítmény, mint a Nopal, azonban fontos tudni, hogy milyen gyomorpanaszról van szó. Komolyabb gyomor- és bélbetegség esetén javasolt szakorvossal konzultálni egy ilyen készítmény fogyasztása előtt.

Székrekedésre használható a Nopal?
A rosthiányos étrend miatt kialakuló székrekedésre használható a termék, hiszen nagy mennyiségű rostot tartalmaz, ami javítja a bélmozgásokat, növeli a széklet tömegét. Organikus vagy idegrendszeri (kivéve stressz) eredetű székrekedés esetén nem alkalmazható, ilyen esetben mindenképpen orvosi konzultáció szükséges.

A Nopal tartalmaz oldható és oldhatatlan rostokat is. Pontosan mit jelent ez?
Minden rostban gazdag nyersanyag tartalmaz vízben oldható és vízben oldhatatlan rostokat, csak más-más arányban. A Nopal főként vízben oldható rostokat tartalmaz. A vízben oldható rostok is csökkentik a tranzitidőt, növelik a bélsár tömegét, de az emésztőnedveknek nem állnak ellen, azokban feloldódnak. A zsír- és cukoranyagcserére kifejezetten jótékony hatású. Az oldhatatlan rostok a vastagbélig változatlanul lejutnak, majd az ott élő baktériumflóra fermentálja őket. Ez azért fontos, mert amellett, hogy a fenti jótékony hatásokkal is rendelkezik, táplálja a bélbaktériumokat, amiknek anyagcseréje során számos jótékony hatású anyag kerül a bélbe. Ilyenek pl. a B12-vitamin, K-vitamin és a rövid szénláncú zsírsavak, amik a bélhámsejtek differenciálódásában fontosak, ezáltal megfelelő mennyiségük a béldaganatok kialakulását csökkenti.

Bővebben a Nopalról

 

Kérdése van a Nopallal kapcsolatban? Kérdezze szakértőnket, a Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézetet. Kattintson ide>>

 

Naturpiac üzletek>>

Aktuális akció>>