Emésztés – bélműködés

Elősegíti a normál bélműködést és az emésztést

nopal_emesztes
A Nopal kaktuszpor rotjai nagy mértékben segítik az emésztést, a normál bélműködést és annak ritmusát.

Mivel a Nopal oldható és oldhatatlan rostokat is tartalmaz, így kifejezetten jótékony hatást gyakorol az emésztőrendszerre és a bélműködésre. Tradicionálisan a Nopalt az orvostudományban hashajtóként, ill. gyulladások csökkentésére használták.

Elfogyasztásuk után a Nopal rostjai megduzzadnak, és növelik a felvett táplálék térfogatát. Mérsékelten és kíméletesen gyorsítják az étel továbbítódását a bélcsatornában, ezzel elősegítik a rendszeres székletürítést, megszüntetik a szorulást. Mivel a béltartalom térfogata megnövekedik és ezzel áthaladási ideje lecsökken, így a káros anyagok gyorsabban ürülnek ki az emésztőrendszerből.

A bélrendszer egyik feladata a salakanyagok maradéktalan eltávolítása. A rendszer károsodhat a rostszegény étrend hatására is. Túl lassú perisztaltika következtében a salakanyagok visszamaradnak a belekben, és rothadásnak indulnak. Ha azonban a bélmozgás túl gyors, a felszívódás nem elégséges, és a bélen lévő ún. barátságos baktériumok sem tudnak növekedni. A Nopal élelmi rostjai segítenek a megfelelő bélperisztaltika fenntartásában. A bélkacsokban található, részben megkeményedett táplálékmaradványok egy idő után feloldódnak és elszállítódnak. Ez segíti a belek megtisztulását, és növeli a későbbi táplálék feldolgozásának és felszívódásának hatékonyságát.

A Nopal védelmet biztosít az emésztőrendszernek: A Nopal növényi nyákja egyfelől beborítja a bélfalat, másrészt az olajok és szénhidrátok mellett aggresszív és természetellenes anyagokat is megköt. A rostok az emésztőrendszerben megkötik az epesavakat, a koleszterint, ezáltal rontják a zsírok és a koleszterin felszívódását, és a vékonybélben akadályozzák az epesavak visszaszívódását.

A Nopal ezen hatásai révén nyugtató hatással bír az emésztő- és bélrendszerre, ami egy általános, jó testi érzésként jelentkezik.

A Nopal a fő anyagcsere-folyamatok támogatásával fokozhatja az ellenálló képességet is.

Kérdése van a Nopallal kapcsolatban? Kérdezze szakértőnket, a Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézetet. Kattintson ide>>

 

Naturpiac üzletek>>

Aktuális akció>>