A Nopal fogyasztása

nopal_fogyasztas_2
Napi 3×5 gramm Nopal por fogyasztása több területen hozzájárul a szervezet egészséges működéséhez.

Napi háromszor legalább 5 gramm Nopal port (egy jól megpúpozott teáskanálnyit) kb. 20-30 perccel étkezés előtt keverjen be 2-2,5 dl vízbe (vagy tetszés szerint almalébe, narancslébe, vagy joghurtba), ezt keverőedénnyel rázza össze, majd igya meg.
Figyelem! A Nopal port ne fogyassza önmagában! Keverje mindig folyadékba, vagy adja hozzá ételekhez.

Mivel a Nopal megköti a vizet, ezért ügyeljen rá, hogy a Nopal kaktuszpor fogyasztásánál napközben sok vizet igyon! A Nopal por bekeveréséhez szükséges folyadék mellett szükséges, hogy a napi ajánlott folyadékmennyiséget (2-3 liter) is elfogyasszuk! Különben a Nopal nem, vagy rosszul fejti ki hatását. Ezért minden fogyasztás után kb. 3-5 dl vizet igyon meg fél vagy 1 órán belül.

Ha szervezete nincs hozzászokva a rostokhoz, az első fogyasztás alkalmával enyhe hasmenés jelentkezhet, mely hamar el is múlik. Ez viszont annak a jele, hogy a rostok működnek, és a szervezet rövid időn belül hozzászokik a rostfogyasztáshoz.

Figyelem! Terhesség és szoptatás ideje alatt a termék fogyasztását nem ajánljuk, mivel nem áll rendelkezésre elegendő tudományos vizsgálat a Nopal ezen időszak alatti hatásáról.

Nopal folyadékba keverve
A Nopal fogyasztását narancs- vagy grapefruitlével ajánljuk. Így a Nopal ital íze nagyon kellemes és finom lesz, míg simán vízzel fogyasztva inkább kevesen szeretik fogyasztani. Természetesen bármely hideg vagy meleg italhoz hozzáadhatja.

Nopal müzlire vagy különböző kásákra szórva
Szórjon 1-2 teáskanálnyi Nopal port a müzlijére, vagy keverje pl. reggeli zabkásába.

Sütés a Nopal porral
Kipróbálhatja a Nopal port sütéshez: kenyér, tészta, pizza tészta vagy sütemények. Adjon 1-2 teáskanálnyit a liszthez vagy a hozzávalókhoz.

Nopal hozzáadása ételekhez
lásd a Nopal konyhai alkalmazása részt

Kérdése van a Nopallal kapcsolatban? Kérdezze szakértőnket, a Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézetet. Kattintson ide>>

 

Naturpiac üzletek>>

Aktuális akció>>