A Nopal története

nopal_tortenet

A friss Nopal kaktuszt több mint 12000 éve fogyasztják tápláló és egészségre gyakorolt hatásai miatt.

Az ősi mexikói kultúrák (mint a Maja és az Azték kultúra), melyek a vulkanikus magashegységekben alakultak ki, a Nopal fügekaktuszt régóta gyógyító ételnek tekintették, és ezt a magashegyi változatot kincsként őrizve királyaik és harcosaik számára tették félre, mint legfőbb eledelt és gyógyító növényt.

A mai Mexikóban a Nopalt mindennapi táplálékként fogyasztják. A mexikói népi gyógyászat a Nopalt számos területen alkalamazta és alkalmazza mind a mai napig.

A modern tudomány érdeklődését a Nopal csak nemrég keltette fel, és számottevő gyógynövényi tulajdonságainak kutatását mintegy húsz éve kezdték meg. Több 100 tudományos kutatás mutatta meg sokféle jótékony hatását, melyet Nopal fogyasztók személyes tapasztalatai is megerősítenek.

Kérdése van a Nopallal kapcsolatban? Kérdezze szakértőnket, a Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézetet. Kattintson ide>>

 

Naturpiac üzletek>>

Aktuális akció>>