Búzafű italpor

Bio buzafuporbúzafű-italpor 250gA búzafű, amit a természet multivitaminjának is neveznek, nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Kimagasló kalcium, magnézium, és kálium tartalma van. Tökéletes fehérjeforrás: 17 féle aminosav található meg benne, az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafűlé az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban. Jelentős a B17 tartalma.
A búzafű számunkra létfontosságú enzimekben bővelkedik, többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzimforrás.

Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel, így gyenge emésztésűek is nyugodtan fogyaszthatják. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Erőteljesen lúgosító hatású.
A búzafű magas klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.
A búzafű egyszerre méregtelenít és – a táplálkozási hiányosságok pótlásával – növeli az energiaszintünket. A búzafű hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja. Vitalizáló hatása annak köszönhető, hogy az egyik legkomplexebb tápanyagforrás a növényvilágban.

Hogyan készül

Az őszi vetésű búza tavaszi friss hajtásait kalászosodás előtt aratják. Kíméletesen, testhőmérsékleten szárítják, szálasan tárolják, és csomagolás előtt porítják.

Tiszta természet – 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes adalékanyagoktól és színezékektől, ízfokozóktól.
Összetevők: 100% búzafű őrlemény.

Felhasználási javaslat

1-2 teáskanál naponta zöldséglében vagy vízben felrázva. Javasoljuk a por egyenletes felrázását shakerrel.
250g búzafű italporból kb. 10 liter búzafű ital készíthető.
Lehetőség szerint a még teljesebb hatás érdekében éhgyomorra igyuk, majd hagyjunk fél óra „előnyt” amíg semmi mást nem fogyasztunk, hogy a benne levő értékes hatóanyagok sértetlenül felszívódhassanak a vérkeringésbe, és eljuthassanak testünk minden építőkövéhez, a sejtekhez.
A búzafűlé fogyasztásának nincs időben megfogalmazható korlátja, nincsenek ellenjavallatai, mint ahogyan a legegészségesebb élelmiszerek fogyasztásának sincsenek korlátai.

Tipp: Antioxidáns koktél búzafűvel

Hozzávalók 4 személyre:
2 teáskanál búzafű italpor
0,5 dl tiszta víz
0,25 dl sárgarépalé (kb. egy fél répa)
1,5 dl uborkalé (nagy uborka fele)

Búzafű és méregtelenítés

A búzafűlé fogyasztásának hatása minden esetben a szervezet helyes egyensúlyi állapota felé mutat, a teljes szervezet működését egyértelműen pozitívan befolyásolja. Lúgosító hatása révén a szervezet egy idő után elkezdi lebontani a felhalmozódott káros anyagokat – ezt a folyamatot hívjuk méregtelenítésnek. A méregtelenítés folyamata eléggé intenzív, fogyasztás alatt a felhalmozódott káros anyagok a szervezetből folyamatosan ürülnek. A folyamatnak, mint minden méregtelenítésnek, vannak tünetei, kísérőjelenségei, de ezek gyorsan múlnak.
Rendszeres fogyasztása mellett általában a második hét vége felé természetessé válik a jobb közérzet, a kisebb fáradékonyság, nagyobb munkabírás és hosszabb idő eltelte után megjön betegségekkel szembeni nagyobb ellenállás is.

A búzafű alkotóelemiről bővebben

Ásványi anyagok

A búzafűben található több mint 90 féle ásványi anyag és nyomelem közül a legfontosabbak a következők:

Vas: a búzafűlében bőven található, mely a vörösvértestek kialakulásához szükséges, hiánya vérszegénységet okoz. A vasban bővelkedő vér több oxigént tud szállítani a sejtekhez, így hozzájárul a frissességhez, megelőzi a szenilitást. Kísérletek mutatták ki, hogy a búzafűlé kezelések néhány nap alatt képesek akár a vörösvérsejtek számának megduplázására is.
Nátrium: segíti az emésztést, a kiválasztást. Szabályozza a folyadékmennyiséget a testben, a vízháztartást.
Magnézium: részt vesz a kiválasztásban és a jó izomműködés és a belek épsége miatt fontos. A csontok és a fogak egyik alkotóeleme.
Kálium: a „fiatalság ásványa” erősíti az izmokat, szépíti a bőrt, kontrollálja a testsúlyt;
Kalcium: az erős csontok és fogak felépítője, szabályozza a szívverést;
Cink: inzulin alkotórésze, valamint a hajnövekedés, májfunkció, fehérje szintézis miatt is fontos.
Nyomelemek: pl.: szelén: elsőrangú antioxidáns.
Vitaminok

Sok B-vitamint tartalmaz B1-től a B12-ig. Ezekből ugyan mennyiségileg kevesebbre van szükségünk, azonban a folyamatos ellátás nagyon fontos. A B-vitamin energiát ad, támogatja az idegrendszert és az emésztőrendszert. Az agy és a test szabályos fejlődéséhez, valamint a mellékvese működéséhez szükséges.
Jelentős a B-17 (laetrille, amigdalin) tartalma.
Az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás.
Több A-vitamint tartalmaz, mint a zöld saláták, gyümölcsök. Fontos a normális növekedéshez, a jó látáshoz és szaporodáshoz. Ráadásul mivel itt az A-provitaminjáról a karotinról van szó, ez semmilyen mennyiségben nem mérgező, szemben a májban, halzsírban, és a legtöbb táplálék-kiegészítőben található A-vitaminnal, ami májunkban felhalmozódva túladagolás esetén mérgezővé válik. Több C-vitamint tartalmaz, mint a citromfélék, többet a szokványos zöldségeknél. A C-vitamin fontos a bőr, fogak, íny, szem, izmok, ízületek épségéhez.
Egyenlő arányban gazdag, F-, K- vitaminokban.
Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, antioxidáns hatása elismert, védi a szívet. Elegendő E- vitamin nélkül izomsorvadás jön létre.
Ezen kívül találunk még a búzafűben jelentős mennyiségű D-, H-, és K-vitamint is, így összességében egy vitaminokban páratlanul gazdag tápláléknak tekinthetjük ezt a zöld levet.
A kolin tulajdonképpen a B-komplex egy tagja, pusztán amiatt nem sorolják mégsem a B-vitaminok közé, mivel nemcsak külső forrásból tud szervezetünk hozzájutni, hanem képes szintetizálni is azt. A kész kolin vitamin nagy mennyiségben megtalálható a búzafűlében. A kolint (choline) nemrégiben minősítették alapvető fontosságú tápláléknak, mivel számos fontos biológiai folyamatban vesz részt.

Fehérje

A búzafűben valamennyi – a szervezet számára fontos – fehérje nagy mennyiségben megtalálható. Tizenhétféle aminosavat tartalmaz, tökéletes fehérjeforrás, mert az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne.
A víz mellett a fehérje a legbőségesebb tápanyag a testben. A test szárazanyag tartalmának több mint 50% fehérje, tehát elmondhatjuk, hogy egy igen jelentős építőköve az emberi szervezetnek. A testünk csak az elfogyasztott fehérjékből tud újabb sejteket szintetizálni.
A fehérjék úgynevezett aminosavakból állnak. Az aminosavak többfélék lehetnek, de van köztük kilenc olyan, amely kiemelt figyelmet követel. Ezek az úgynevezett létfontosságú, vagyis esszenciális aminosavak, melyeket szervezetünk nem tud előállítani, és ezért különösen fontos, hogy táplálékunk – a megfelelő arányban – folyamatosan tartalmazza azt. Hiányukban a testünk képtelen újratermelni a sejteket, hiánybetegségek, zavarok keletkezhetnek a különböző szervek működésében, és gyorsulnak az öregedési folyamatok.
A búzafű tartalmaz minden esszenciális aminosavat, sőt még ezen kívül is jó néhányat.

Esszenciális aminosavak és hatásuk:

lizin – öregedésgátló, immunerősítő;
izoleucin – növekedéshez, szellemi frissességhez elengedhetetlen;
leucin – elevenséget, éberséget, koncentrálóképességet ad;
triptofán – vörösvérsejtek képzésében, az egészséges bőr és haj felépítésében vesz részt;
fenilanilin – pajzsmirigy működését, hormonok- pigmentek képzését segíti;
treonin – anyagcsere szabályozásban, emésztésben, felszívódásban van szerepe;
valin – összehangolja az izomműködést, és nyugtatja az idegeket;
metionin – elősegíti a vese és a máj tisztulását;
hisztidin – a hallást és az idegek működését befolyásolja.

További jelentős aminosavak a búzafűben, melyek beépülnek szervezetünkbe:

alanin
arginin
aszparaginsav
glutaminsav
glicin
prolin
szerin
tirozin

A búzafű fehérje tartalma mintegy 25 százalék, míg a tojás vagy a hús fehérje tartalma 16%.
Azonban nem elég, ha egy élelmiszer sok fehérjét tartalmaz, biológiailag is aktívnak kell lennie.
A gabonafűben levő fehérje sokkal könnyebben emészthető, mint a húsban található. A zöldségekben és gyümölcsökben található fehérjék feldolgozhatók, és – a hússal ellentétben – nem okoznak sok krónikus betegségért és rákért is felelőssé tehető savas környezetet a szervezetben.
A fehérjék fogyasztásánál nem csak a biológiai vegyértékre, hanem arra is gondolni kell, hogy az állati eredetű fehérjékkel egy időben nagy mennyiségű nem kívánt kísérőanyag is kerül szervezetünkbe: a purin, koleszterin és zsírok. A húsban levő purin a húgysav fő forrása. Ez a vesékben, az ízületekben és az inakban raktározódik el, ha túlzottan felhalmozódik, vesekövet és köszvényt okoz.
A tiszta fehérjekészítménnyel ellentétben a gabonafű még nagy adagban sem károsítja a vesét.

Az aminosavak egyenesen a vérben szívódnak fel – itt semlegesítik a mérgező elemeket (pl.: nikotin, higany, stb.) úgy hogy átváltoztatják őket oldhatatlan sókká.
Az aminosavak felelősek a sejtutánpótlásért, a hormontermeléstől kezdve az izmok, a vér és egyéb szervek felépítéséig. Felelősek még az immunrendszer működéséért, a jó májműködéséért, a sejtek regenerálódásáért.
Akárcsak egyetlen aminosav hiánya is allergiát, kevés energiát, idő előtti öregedést eredményezhet!

Enzimek

A búzafűben megtalálható enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A búzafűlé magas enzimtartalmának köszönhetően azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával.

Az enzimek a gabonafüvek legfontosabb alkotórészei.
Ezek adják élelmiszereink életerejét, és szükségesek sok kémiai és biológiai folyamat lezajlásához és gyorsításához.

A friss gabonafű többek között a következő enzimeket tartalmazza.

antioxidánsok: szükségesek a sejtlégzéshez, megkötik a szabadgyököket, csökkentik az érfalak károsodását, a bőrön levő ráncokat. Az antioxidánsoknak ezenkívül még öregedésgátló és egészség-elősegítő hatásuk is van.

proteázok – elősegítik a fehérjék emésztését
citokróm-oxidáz – antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme
amiláz – elősegíti a keményítő és a cukrok emésztését
kataláz: megelőzi a sejtek elsavasodását;

lipáz – zsírbontó enzim
fikocianin – segíti a vérképzést
transzhidrogenáz – segít a szívizomzatnak
SDO (szuperoxid-diszmutáz) – valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, szabadgyökfogó

peroxidáz: segíti a savak semlegesítését a szervezetben;

abscis acid (ABA): oldja a daganatok azon bevonatát, melynek a falósejtek előli rejtőzködés a feladata;

melatonin: ez a hormon az összes életfolyamatról “gondoskodik”. Fiatalító hatása az általa kedvezően befolyásolt folyamatok – főleg az immunrendszer erősítésének – következménye.

Szervezetünkben lévő enzimeknek sokáig csak katalizátor szerepet tulajdonítottak, viszont manapság a tudósok már úgy gondolják, hogy az enzim több puszta kiegészítő anyagnál: maga az életerő! Tulajdonképpen minden cselekvés a gondolkodástól kezdve, az emésztésen, a mozgáson át a sebek gyógyításáig enzimek ezreinek a tevékenységét igénylik.
Ezek az enzimek az étrendbe beiktatva pótolják a testben előállított, belső enzimeket, meghosszabbítva azok élethosszát. Érdekes megjegyezni, hogy amikor ezek az enzimek mennyiségben és erősségben hanyatlanak, a test egyre kevésbé tud elbánni a nehéz zsírokkal, a fehérjékkel és a fölösleges kalóriákkal. Ez felelhet a túlsúlyból és a korai öregségből adódó gondokért, amelyek manapság annyi embert gyötörnek.
Ezen kívül az ételek megfelelő emésztésében is részt vesznek. A búzafülé magas enzimtartalma miatt azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával.
A búzafűlében található enzimek aktív összetevői többek között tisztítják a vért, semlegesítik a sejtekben tárolt mérgeket.

Klorofill

Sejtjeink a klorofilltartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti a hemoglobin képződését, így indirekt módon javítja a szervezetben az oxigészállítást. A klorofillnak hihetetlenül sokrétű hatása van, pl. frissebb lesz tőle a bőr, megnövekszik a sejtek energiája.
A füvekből frissen elkészített ital tehát a szervezet regenerálódásához szükséges energiát tartalmaz.

Végeredményképpen a klorofill hozzájárul sejtjeink jobb és intenzívebb oxigénellátásához!
A búzafűlé egyedülállóan magas klorofill tartalma miatt jelentősen dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigén ellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van. Az oxigén javítja az agy működését.a vérnyomásban és a szívbetegségekben is hatásos, mivel javul a vérkeringés, és a sejtek vérellátása.
Erősíti a sejteket, méregteleníti a májat, a szennyezést okozó elemeket gátolja. A test minden sejtjének energiát és tápanyagot szállít a véráram útján. Lassítja az öregedést, valósággal megfiatalít.

A klorofill előnyei három fő kategóriába sorolhatók:

Tisztít
A klorofillnak antibakteriális hatása van a sérülésekre, és gombásodás gátló hatása az emésztőszervekre. Számos mérget ellensúlyoz a szervezetben.
Elősegíti a bélflóra működését, és hozzájárul a máj tisztításához.
Méregtelenít, regenerál, véd a környezeti ártalmak, a rákkeltő anyagok ellen.

Gyulladáscsökkentő hatása van
Ízületi gyulladás, gyomorfekély, torokgyulladás és más gyulladásos betegségek hatásait képes ellensúlyozni.

Táplál, felépíti a vért
A klorofill tisztítja, újítja a vért.

 

Naturpiac üzletek>>

Aktuális akció>>