Hibiszkusz tea

Összetétel: szárított hibiszkusz virág

Elkészítési javaslat: 2dl forrásban lévő vízhez adjunk 1 evőkanál teát, majd hagyjuk állni 10 percig.

A hibiszkusz tea jellemzői:

Magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, erősíti az immunrendszert, ezáltal jótékony hatással van a szívre, a vérnyomásra, valamint az érrendszerre és a vesére.

Segíti az emésztőrendszer működését, enyhén vízhajtó, köhögéscsillapító és köptető. Torokgyulladásra is alkalmazzák.

A hibiszkusz virágában megtalálható az anthocyanin nevű anyag, ami szerepet játszik az érfalak karbantartásában, és erősíti a a sejtek és szövetek felépítésében fontos fehérjekollagént.

A hibiszkusz tea anthocyanin és más összetevői antioxidánsként is működnek, megtisztítják a szervezetet a szabadgyököktől, csökkentik a szív megbetegedésének kockázatát, valamint az öregedés hatásait.

 

 

Naturpiac üzletek>>

Aktuális akció>>