Gyümölcscukor

Kapható 500g-os és 1000g-os kiszerelésben.

Természetes édesítőszer. Közepesen gyors felszívódású, cukorbetegek is fogyaszthatják. Hőálló, használható sütéshez, főzéshez.

A gyümölcscukor (fruktóz) közepes sebességgel felszívódó szénhidrát. Mivel édesebb az asztali kristálycukorként használatos répacukornál, így ugyanolyan édes íz eléréséhez elegendő 30-40%-kal kevesebb szénhidrát felhasználása, amivel csökkenthető a kalóriabevitel.

Sütésnél és főzésnél is kiválóan használható, mert néhány édesítőszerrel ellentétben kibírja a sütést-főzést (hőálló). Mivel a nedvességet is jobban megköti, a vele készített sütemények tovább frissek maradnak.

Jó a cukorbetegeknek is, mivel nem emeli hirtelen a vércukorszintet, mint a szőlőcukor. Nevével ellentétben nem gyümölcsből készül, hanem nádcukorból, vagy cikóriagyökérből.

Előnye, hogy mivel fogyasztásakor az anyagcseréhez nincs szükség közvetlenül inzulinra, kiválóan alkalmas diabetikus termékek előállításához.

 

Naturpiac üzletek>>

Aktuális akció>>