Pálmazsír

Nem hidrogénezett növényi pálmazsír.
Növényi alapú, jól emészthető, magas hőállóságú. Sütés esetén többször felhasználható.

A pálmazsírt a trópusi olajpálma gyümölcséből (magjából) nyerik. Délkelet-Ázsiában már régóta használják sütésre, főzésre és párolásra.Glicerol tartalma miatt nehezen oxidálódik, ezért sokáig eltartható (hűtés nélkül is), és szilárd állagát is ez adja. Csak 34-36°C-on olvad fel, és magas hőállósága miatt (240°C) sütésnél többször is felhasználható. A pálmazsír kiválóan alkalmas sütésre, mert összetevőinek köszönhetően nem marad kellemetlen szag utána.

A pálmazsír teljes egészében növényi alapú zsiradék, amely jól emészthető, telített és telítettlen zsírsavakat is tartalmaz. A zsírsavak mellett E-vitamin tartalma is jelentős. A pálmazsír sütése közben nem szabadulnak fel káros anyagok, mint néhány egyéb zsiradékban.

A pálmazsír alkalmas sütemények, tészták készítéséhez is. Vegetáriánus szendvicskrém is készülhet belőle, friss zöldségfűszerekkel, hagymafélékkel dúsítva.

Összetevők: 100% pálmazsír (pálmaolaj)

Vödrös kiszerelésben.
900 g / vödör

Átlagos tápérték 100 ml esetén:
Energiatartalom: 900 kcal
E-vitamin: 10 g
Zsírtartalom: 100,0 g
Ebből telítetlen 50,0 g
Egyszeresen telített: 38,0 g
Többszörösen telített: 12,0 g

 

Naturpiac üzletek>>

Aktuális akció>>